Sałatka z tuńczyka i kiełków sojowych
Kiełki są bezcenne naszego zdrowia, ponieważ zawierają składniki odżywcze, witaminy C, B1, B6, B9, E, składniki mineralne
(fot.flickr.com)
slo
Kiełki są bezcennym darem dla naszego zdrowia, ponieważ zawierają składniki odżywcze, witaminy C, B1, B6, B9, E, składniki mineralne - mangan, cynk, selen, wapń, fosfor, potas, sód, magnez, żelazo. Kiełki są również źródłem wartościowego białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Dlatego warto włączyć je do naszego jadłospisu. Na dziś - sałatka z tuńczyka i kiełków sojowych.
Składniki:
- puszka kiełków soi
- 2 puszki tuńczyka
- puszka zielonego groszku
- 50 dag ogórków konserwowych
- ząbek czosnku
- jogurt naturalny
- majonez
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Kiełki soi oraz groszek odsączyć z zalewy.
- Ogórki konserwowe pokroić w kostkę.
- Czosnek zmiażdżyć.
- Do miski przełożyć kiełki soi, tuńczyka, zielony groszek, ogórki konserwowe i czosnek.
- Dodać jogurt naturalny i majonez.
- Przyprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.


Skomentuj artykuł