apio / DEON.pl
Za oknami upał, nie mamy ochoty na długie przygotowywanie potraw i jedzenie ciężkich rzeczy. Proponujemy więc szybki i lekki obiad - spaghetti z tuńczykiem - w sam raz na letnie popołudnie.
Za oknami upał, nie mamy ochoty na długie przygotowywanie potraw i jedzenie ciężkich rzeczy. Proponujemy więc szybki i lekki obiad - spaghetti z tuńczykiem - w sam raz na letnie popołudnie.
apio / DEON.pl
Dziś prosty i szybki przepis dla wszystkich, którzy kochają makarony. Świetny na obiad lub kolację. Polecamy!
Dziś prosty i szybki przepis dla wszystkich, którzy kochają makarony. Świetny na obiad lub kolację. Polecamy!
apio / DEON.pl
Podstawą sosu carbonara są: wędzony boczek, jajka i ser. W różnych częściach Włoch przyrządza się go w różny sposób. Proponujemy wersję ze śmietaną. Przepis łatwy i szybki, a spaghetti doskonałe!
Podstawą sosu carbonara są: wędzony boczek, jajka i ser. W różnych częściach Włoch przyrządza się go w różny sposób. Proponujemy wersję ze śmietaną. Przepis łatwy i szybki, a spaghetti doskonałe!
PAP/rj
Kawa “mafiozzo", ser “zottarella" - to napiętnowane we Włoszech przykłady podróbek słynnych produktów żywnościowych. - To już nie tylko oszustwo, ale zniewaga - podkreślają włoscy rolnicy, którzy pokazali te najbardziej jaskrawe przykłady na Expo w Mediolanie.
Kawa “mafiozzo", ser “zottarella" - to napiętnowane we Włoszech przykłady podróbek słynnych produktów żywnościowych. - To już nie tylko oszustwo, ale zniewaga - podkreślają włoscy rolnicy, którzy pokazali te najbardziej jaskrawe przykłady na Expo w Mediolanie.
PAP / drr
Lasagne, warzywa zapiekane w parmezanie, risotto z sosem pesto, smażone bakłażany i tiramisu - te przysmaki włoskiej kuchni przygotowuje dla astronautów z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej znany kucharz z okolic Turynu Davide Scabin.
Lasagne, warzywa zapiekane w parmezanie, risotto z sosem pesto, smażone bakłażany i tiramisu - te przysmaki włoskiej kuchni przygotowuje dla astronautów z Międzynarodowej Stacji Kosmicznej znany kucharz z okolic Turynu Davide Scabin.
PAP / im
Pizza z marynowanymi i świeżymi pomidorami, bazylią, czosnkiem, mozzarellą, szynką parmeńską, borowikami i parmezanem - taki przysmak upiekł zwycięzca mistrzostw świata piekarzy pizzy zorganizowanych po raz 21. koło Parmy na północy Włoch.
Pizza z marynowanymi i świeżymi pomidorami, bazylią, czosnkiem, mozzarellą, szynką parmeńską, borowikami i parmezanem - taki przysmak upiekł zwycięzca mistrzostw świata piekarzy pizzy zorganizowanych po raz 21. koło Parmy na północy Włoch.
apio / DEON.pl
Czy przypuszczaliście, że przyrządzenie domowego sosu napoli nie trwa dłużej niż tego z torebki? A różnica zasadnicza. Spróbujcie, warto. A spaghetti z doskonałym sosem pomidorowym, parmezanem i bazylią... nie do przecenienia!
Czy przypuszczaliście, że przyrządzenie domowego sosu napoli nie trwa dłużej niż tego z torebki? A różnica zasadnicza. Spróbujcie, warto. A spaghetti z doskonałym sosem pomidorowym, parmezanem i bazylią... nie do przecenienia!
apio / DEON.pl
Długie, jędrne makaronowe wstążki,w gęstym śmietanowym sosie, z grzybami duszonymi w winie... czy może być coś lepszego? Dla wszystkich smakoszy kuchni włoskiej i makaronów. Polecamy!
Długie, jędrne makaronowe wstążki,w gęstym śmietanowym sosie, z grzybami duszonymi w winie... czy może być coś lepszego? Dla wszystkich smakoszy kuchni włoskiej i makaronów. Polecamy!
apio / DEON.pl
Lasagne, lazania - to tradycyjne danie włoskie, które przyjęło się niemal na całym świecie. Szerokie płaty makaronu, przekładane różnorodnymi nadzieniami, sosami i serem. My wybraliśmy najbardziej tradycyjną lazanię - z mięsem, sosem pomidorowym i sosem beszamelowym. Pychotka.
Lasagne, lazania - to tradycyjne danie włoskie, które przyjęło się niemal na całym świecie. Szerokie płaty makaronu, przekładane różnorodnymi nadzieniami, sosami i serem. My wybraliśmy najbardziej tradycyjną lazanię - z mięsem, sosem pomidorowym i sosem beszamelowym. Pychotka.
slo / DEON.pl
Domowe pierożki ravioli są wyjątkowo łatwe w przygotowaniu i fantastyczne w smaku. Najczęściej nadziewa się je szpinakiem z serem ricotta, mięsem czy grzybami.
Domowe pierożki ravioli są wyjątkowo łatwe w przygotowaniu i fantastyczne w smaku. Najczęściej nadziewa się je szpinakiem z serem ricotta, mięsem czy grzybami.
apio / DEON.pl
Cannelloni to tradycyjna propozycja z kuchni włoskiej. Makaronowe rurki o średnicy ok. 3 cm można nadziewać najprzeróżniejszymi farszami. Dziś proponujemy canelloni nadziewane serem ricotta i szpinakiem, zapiekane w sosie pomidorowym. Przepyszne!
Cannelloni to tradycyjna propozycja z kuchni włoskiej. Makaronowe rurki o średnicy ok. 3 cm można nadziewać najprzeróżniejszymi farszami. Dziś proponujemy canelloni nadziewane serem ricotta i szpinakiem, zapiekane w sosie pomidorowym. Przepyszne!
apio / DEON.pl
Minestrone to włoska zupa na bazie warzyw. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Jej nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra (zupa). Nie ma ścisłego przepisu na Minestrone, a jej skład bazuje na warzywach sezonowych i różni się w poszczególnych regionach Italii.
Minestrone to włoska zupa na bazie warzyw. Jest podawana na różne sposoby: z drobnym makaronem, ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Jej nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra (zupa). Nie ma ścisłego przepisu na Minestrone, a jej skład bazuje na warzywach sezonowych i różni się w poszczególnych regionach Italii.