Kotlety faszerowane z jajkiem, szynką i papryką

Kotlety faszerowane z jajkiem, szynką i papryką
(fot. pixabay)
s. Anastazja / slo

Schab można serwować na różne sposoby, możliwości jest wiele. Zazwyczaj jednak podajemy go tradycyjnie w postaci kotletów panierowanych albo pieczeni. Tym razem siostra Anastazja proponuje nam kotlety faszerowane z jajkiem, szynką oraz papryką.

Składniki:

  • 60 dag schabu
  • 6 plasterków szynki
  • 2 jajka na twardo
  • 2 jajka surowe
  • 1 duża czerwona papryka (świeża)
  • zielona pietruszka
  • masło
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej.

Wykonanie:

Mięso podzielić na porcje, doprawić i cienko rozbić.
Na każdą porcję mięsa położyć plasterek gotowanego jajka, szynkę, kawałek papryki, troszkę masła, posypać zieloną pietruszką.

Mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem do mięsa, aby się dobrze skleiły.
Surowe jajka roztrzepać.
Mięso panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Kotlety faszerowane z jajkiem, szynką i papryką
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.