Pancakes - amerykańskie naleśniki

Pancakes - amerykańskie naleśniki
( fot. Elżbieta Sitnik )
es

Małe, pożywne i smaczne. Dobre na śniadanie, obiad czy kolację.

Przepis zmodyfikowany na polskie standardy.

Składniki:

DEON.PL POLECA

  • 2 szkl. mąki
  • 2 jajka
  • 1,5 szkl. mleka
  • 75 g masła
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/3 szkl. cukru pudru
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  • Jajka rotrzepać i dodać mleka.
  • Nastepnie dodać proszku do pieczeniacukru pudru, soli - wszystko razem wymieszać.
  • Rozpuścić masło w rondelku.
  • Do składników dodać mąkę i wymieszać oraz powoli wlewajac masło.
  • Wszystko razem wymieszać i tak powstałą konsystencję odstawić na 15 min.
  • Ciasto najlepiej smażyć na małej teflonowej patelni, bez tłuszczu, na średnim ogniu. Naleśniki smażymy na złocisty kolor.

Pancakes mażna podawać z czekoladą, owocami, sokiem klonowym lub innymi dodatkami według uznania.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Pancakes - amerykańskie naleśniki
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.