Rolada z indyka z pieczarkami

Rolada z indyka z pieczarkami
Rolada z indyka kolejny specjał s. Anastazji (fot. A. Sochacki)
s. Anastazja / slo

Wszystkim smakoszom kuchni siostry Anastazji polecamy roladę z indyka.

Gdy siostra piecze roladę, nikt nie potrafi przejść obojętnie obok kuchni, i z tęsknym wyczekiwaniem spogląda na zegarek, myśląc - ile czasu pozostało do obiadu?!

Składniki:

DEON.PL POLECA

  • 1 i 1/2 kg piersi z indyka,
  • 40 dag pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 2-3 jajka,
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany,
  • 1-2 łyżki mąki pszennej,
  • olej,
  • sól,
  • pieprz.

Wykonanie:

  • Piersi z indyka doprawić i rozbić tak, aby można było zwinąć w rulon.
  • Pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Gdy będą miękkie, odlać powstały sos z częścią pieczarek.
  • Resztę doprawić, dodać surowe jajka i lekko podsmażyć.
  • Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć w rulon, związać.
  • Tak powstałą roladę zawinąć w folię aluminiową, położyć na blaszkę, podlać olejem i upiec w piekarniku.
  • Przestudzone mięso pokroić.
  • Z pozostałego sosu, części pieczarek, śmietany i mąki zrobić sos.
  • Roladę podawać podgrzaną i polaną sosem.

Przepis pochodzi z książki: 173 specjały siostry Anastazji

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Rolada z indyka z pieczarkami
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.