PAP / slo
Niegdyś wysyłane na polskie, niemieckie i rosyjskie dwory, dziś bez problemu można je kupić nad jeziorami. Sielawy, sieje, węgorze i szczupaki podaje się smażone oraz w zalewie octowej. Prawdziwych mazurskich rybaków można poprosić o ugotowanie zupy rybnej zwanej "uchą".
Niegdyś wysyłane na polskie, niemieckie i rosyjskie dwory, dziś bez problemu można je kupić nad jeziorami. Sielawy, sieje, węgorze i szczupaki podaje się smażone oraz w zalewie octowej. Prawdziwych mazurskich rybaków można poprosić o ugotowanie zupy rybnej zwanej "uchą".
Zmniejszenie spożycia tłuszczów zwierzęcych na rzecz roślinnych, jest podstawą profilaktyki chorób serca - przekonywali eksperci w czwartek na spotkaniu prasowym w Warszawie.
Zmniejszenie spożycia tłuszczów zwierzęcych na rzecz roślinnych, jest podstawą profilaktyki chorób serca - przekonywali eksperci w czwartek na spotkaniu prasowym w Warszawie.
Kupując ryby lub owoce morza na wigilijny stół warto wiedzieć, jakie gatunki wybrać, by nie przykładać ręki do ich zagłady i niszczenia środowiska - postuluje organizacja ekologiczna WWF, która wydała zaktualizowaną edycję poradnika "Jaka ryba na obiad?"
Kupując ryby lub owoce morza na wigilijny stół warto wiedzieć, jakie gatunki wybrać, by nie przykładać ręki do ich zagłady i niszczenia środowiska - postuluje organizacja ekologiczna WWF, która wydała zaktualizowaną edycję poradnika "Jaka ryba na obiad?"
apio / DEON.pl
Doskonały dorsz, zapieczony pod kołderką z mozzarelli, aromatycznej bazylii i pomidorków koktajlowych. Przepyszne danie.
Doskonały dorsz, zapieczony pod kołderką z mozzarelli, aromatycznej bazylii i pomidorków koktajlowych. Przepyszne danie.
apio / DEON.pl
Dziś pomysł na pysznie przygotowaną rybę. Podana z warzywami i pieczywem czosnkowym będzie świetnym daniem na obiad czy kolację. Polecamy!
Dziś pomysł na pysznie przygotowaną rybę. Podana z warzywami i pieczywem czosnkowym będzie świetnym daniem na obiad czy kolację. Polecamy!
apio / DEON.pl
Morszczuk to jedna z bardziej popularnych w naszej kuchni ryb morskich. Można przyrządzać go na wiele sposobów. Dziś proponujemy zapiec go w aromatycznej zalewie i podać posypanego świeżym koperkiem.
Morszczuk to jedna z bardziej popularnych w naszej kuchni ryb morskich. Można przyrządzać go na wiele sposobów. Dziś proponujemy zapiec go w aromatycznej zalewie i podać posypanego świeżym koperkiem.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Szczupak jest jedną ze smaczniejszych ryb słodkowodnych. Idąc za radą Siostry Anastazji proponujemy ugotować szczupaka w jarzynowym wywarze i podać z sosem z borowików. Przepyszne i zdrowe danie.
Szczupak jest jedną ze smaczniejszych ryb słodkowodnych. Idąc za radą Siostry Anastazji proponujemy ugotować szczupaka w jarzynowym wywarze i podać z sosem z borowików. Przepyszne i zdrowe danie.
apio / DEON.pl
Wszyscy wiemy, że ryby, zwłaszcza morskie, są zdrowe i powinny często gościć na naszych stołach. Ale czy wiemy dlaczego?
Wszyscy wiemy, że ryby, zwłaszcza morskie, są zdrowe i powinny często gościć na naszych stołach. Ale czy wiemy dlaczego?
apio / DEON.pl
Zupa krem z łososia na zimno to doskonałe danie na ciepłe dni. Pyszna, pożywna, odświeżająca i niezwykle efektowna!
Zupa krem z łososia na zimno to doskonałe danie na ciepłe dni. Pyszna, pożywna, odświeżająca i niezwykle efektowna!
apio / DEON.pl
W krajach nadmorskich, gdzie stałym punktem jadłospisu są ryby i owoce morza ludzie są zdrowsi i żyją dłużej. Rzadziej też cierpią na choroby układu krążenia czy miażdżycę. Jeśli tak, to warto częściej sięgać po ryby! Dziś proponujemy pulpety rybne, które możecie przyrządzić z ryb, które najbardziej lubicie.
W krajach nadmorskich, gdzie stałym punktem jadłospisu są ryby i owoce morza ludzie są zdrowsi i żyją dłużej. Rzadziej też cierpią na choroby układu krążenia czy miażdżycę. Jeśli tak, to warto częściej sięgać po ryby! Dziś proponujemy pulpety rybne, które możecie przyrządzić z ryb, które najbardziej lubicie.
{{ article.published_at }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.source.name }}
{{ article.source_text }}
{{ article.description }}
{{ article.description }}