Polewa czekoladowa
Polewą można udekorować ciasto, rogale albo pączki.
(fot. rore / flickr.com)
im
Przepis na polewę czekoladową jest bardzo prosty i przydatny. Jednak czasami może pojawić się kłopot z proporcjami składników. Poniżej zamieszczamy naszą propozycję tego dodatku.
Składniki:
- 2 tabliczki czekolady
- 1 łyżka masła
- 3 łyżki mleka
Wykonanie:
- wszystkie składniki wrzucamy do rondla
- zagotowujemy intensywnie mieszając (tak aby składniki nie przypaliły się i dobrze się ze sobą połączyły)
- do polewy można dodać orzechy włoskie (4 łyżki)
- przed wylaniem na ciasto polewa musi przestygnąć (ale nie zastygnąć)
Polewą można udekorować ciasto, rogale albo pączki.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł