Rumiane Sakiewki Siostry Anastazji

Rumiane Sakiewki Siostry Anastazji
Schab to nie tylko tradycyjny "schabowszczak" (fot. A. Sochacki)
s. Anastazja / apio

W weekend proponujemy trochę poszaleć ze... schabem. Zamiast tradycyjnego "schabowszczaka" - fantazyjne sakiewki, wypełnione smakowitym farszem.

  • 7 kotletów schabowych bez kości
  • 20-30 dag pieczarek
  • 1 mały kawałek papryki czerwonej
  • 1 cebula
  • olej
  • masło
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Mięso doprawić i rozbić cienko. Pieczarki, paprykę, cebulę pokroić, udusić na maśle dodać przecier pomidorowy i doprawić. Farsz układać na środku płatów mięsa, zwinąć w kształt sakiewek i mocno związać nitką. Ułożyć na blaszce z niewielką ilością rozgrzanego oleju (olej mozna zastapić innym, preferowanym tłuszczem) i piec, podlewając powstałym sosem. Po upieczeniu i wystygnięciu usunąć nitki. Przed podaniem podgrzać mięso i polać sosem z pieczenia.

Przepis pochodzi z książki: 183 NOWE PRZEPISY SIOSTRY ANASTAZJI

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Rumiane Sakiewki Siostry Anastazji
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.