Rumiane Sakiewki Siostry Anastazji

Rumiane Sakiewki Siostry Anastazji
Schab to nie tylko tradycyjny "schabowszczak" (fot. A. Sochacki)
s. Anastazja / apio

W weekend proponujemy trochę poszaleć ze... schabem. Zamiast tradycyjnego "schabowszczaka" - fantazyjne sakiewki, wypełnione smakowitym farszem.

  • 7 kotletów schabowych bez kości
  • 20-30 dag pieczarek
  • 1 mały kawałek papryki czerwonej
  • 1 cebula
  • olej
  • masło
  • 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz

Mięso doprawić i rozbić cienko. Pieczarki, paprykę, cebulę pokroić, udusić na maśle dodać przecier pomidorowy i doprawić. Farsz układać na środku płatów mięsa, zwinąć w kształt sakiewek i mocno związać nitką. Ułożyć na blaszce z niewielką ilością rozgrzanego oleju (olej mozna zastapić innym, preferowanym tłuszczem) i piec, podlewając powstałym sosem. Po upieczeniu i wystygnięciu usunąć nitki. Przed podaniem podgrzać mięso i polać sosem z pieczenia.

DEON.PL POLECA


Przepis pochodzi z książki: 183 NOWE PRZEPISY SIOSTRY ANASTAZJI

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Rumiane Sakiewki Siostry Anastazji
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.