Rumiane Sakiewki Siostry Anastazji
Schab to nie tylko tradycyjny "schabowszczak"
(fot. A. Sochacki)
s. Anastazja / apio
W weekend proponujemy trochę poszaleć ze... schabem. Zamiast tradycyjnego "schabowszczaka" - fantazyjne sakiewki, wypełnione smakowitym farszem.
- 7 kotletów schabowych bez kości
- 20-30 dag pieczarek
- 1 mały kawałek papryki czerwonej
- 1 cebula
- olej
- masło
- 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
- sól
- pieprz
Mięso doprawić i rozbić cienko. Pieczarki, paprykę, cebulę pokroić, udusić na maśle dodać przecier pomidorowy i doprawić. Farsz układać na środku płatów mięsa, zwinąć w kształt sakiewek i mocno związać nitką. Ułożyć na blaszce z niewielką ilością rozgrzanego oleju (olej mozna zastapić innym, preferowanym tłuszczem) i piec, podlewając powstałym sosem. Po upieczeniu i wystygnięciu usunąć nitki. Przed podaniem podgrzać mięso i polać sosem z pieczenia.
Przepis pochodzi z książki: 183 NOWE PRZEPISY SIOSTRY ANASTAZJI
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł