Rolada drobiowa wg przepisu S. Anastazji

Rolada drobiowa wg przepisu S. Anastazji
(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Dziś święto, czas rodzinnych spotkań przy wspólnym stole. Jeżeli szukacie pomysłu na ciekawe danie, polecamy roladę drobiową według przepisu Siostry Anastazji. Smacznego!

  • 2 podwójne filety z kurczaka
  • 1/2 kg mięsa mielonego (wołowe i wieprzowe)
  • 1 mała marchewka
  • 1/2 puszki groszku zielonego
  • 1 łyżka drobno posiekanej
  • natki pietruszki
  • 1 mała bułka
  • 1 jajo
  • pieprz
  • sól

Filety doprawić i rozbić. Marchewkę ugotować i pokroić w kostkę. Do mielonego mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, jajo, natkę pietruszki, odcedzony groszek i marchew. Wyrobić i doprawić. Filety z kurczaka rozłożyć tak, by stanowiły jedną powierzchnię. Nałożyć masę mięsną. Zwinąć, zawiązać sznurkiem i zawinąć w lnianą ściereczkę lub gazę. Umocnić sznurkiem i ugotować w osolonej wodzie.

Gotową roladę kroić w plastry i podawać z dowolnym sosem zgodnie z upodobaniem.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Rolada drobiowa wg przepisu S. Anastazji
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.