Aromatyczny kurczak piwno-cebulowy
(fot. jamailac/flickr.com)
apio / DEON.pl
To wyśmienite, a wyjątkowo proste i szybkie do wykonania danie. Z pewnością wam zasmakuje.
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- opakowanie zupy cebulowej w proszku
- szklanka jasnego piwa
- 2-3 łyżki masła
- 2 łyżki majonezu
- pieprz, sól
Piersi z kurczaka przeciąć na pół, natrzeć niewielką ilością soli i pieprzu, posmarować cienko majonezem a następnie obtoczyć w sproszkowanej zupie cebulowej.
Przełożyć do żaroodpornego naczynia nasmarowanego łyżką masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C.
Piec 45 min, często i obficie skrapiać piwem, od czasu do czasu smarować resztą stopionego masła.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł