Aromatyczny kurczak piwno-cebulowy

Aromatyczny kurczak piwno-cebulowy
(fot. jamailac/flickr.com)
apio / DEON.pl

To wyśmienite, a wyjątkowo proste i szybkie do wykonania danie. Z pewnością wam zasmakuje.

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • opakowanie zupy cebulowej w proszku
  • szklanka jasnego piwa
  • 2-3 łyżki masła
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz, sól

Piersi z kurczaka przeciąć na pół, natrzeć niewielką ilością soli i pieprzu, posmarować cienko majonezem a następnie obtoczyć w sproszkowanej zupie cebulowej.

Przełożyć do żaroodpornego naczynia nasmarowanego łyżką masła i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200'C.

DEON.PL POLECA

Piec 45 min, często i obficie skrapiać piwem, od czasu do czasu smarować resztą stopionego masła.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Aromatyczny kurczak piwno-cebulowy
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.