Rolada z karczku z kapustą i grzybami
(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Zima za oknem, mróz, potrzebujemy sporo energii. Tak więc dzisiaj coś kalorycznie apetycznego. Karkówka. A dokładniej pyszna rolada z karczku z nadzieniem kapuściano-grzybowym. Według przepisu siostry Anastazji.
- 1 ½ kg karczku (karkówki)
- 35-40 dag słodkiej kapusty
- 3-4 suszone grzybki
- 1 cebula
- przyprawa do mięsa wieprzowego
- tłuszcz
- oliwa
- pieprz
- sól
Po upieczeniu pokroić w plastry, a z powstałego wywaru można przygotować sos z mąki i śmietany.
Podawać z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi i zestawem surówek.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł