Rolada z karczku z kapustą i grzybami

Rolada z karczku z kapustą i grzybami
(fot. Andrzej Sochacki)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Zima za oknem, mróz, potrzebujemy sporo energii. Tak więc dzisiaj coś kalorycznie apetycznego. Karkówka. A dokładniej pyszna rolada z karczku z nadzieniem kapuściano-grzybowym. Według przepisu siostry Anastazji.

  • 1 ½ kg karczku (karkówki)
  • 35-40 dag słodkiej kapusty
  • 3-4 suszone grzybki
  • 1 cebula
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • tłuszcz
  • oliwa
  • pieprz
  • sól

Po upieczeniu pokroić w plastry, a z powstałego wywaru można przygotować sos z mąki i śmietany.

Podawać z ziemniakami, kaszą, kluskami śląskimi i zestawem surówek.

DEON.PL POLECA

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Rolada z karczku z kapustą i grzybami
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.