Kurczak w panierce czy bez?

Kurczak w panierce czy bez?
( fot. Elżbieta Sitnik )
es

Kurczak w marynacie, smażony bez tłuszczu.

Składniki:

DEON.PL POLECA

  • 0,5 piersi z kurczaka

Marynata

  • pieprz
  • sól najlepiej sól ziołowa/sól z Himalajów
  • bazylia sypka
  • oregano
  • czosnek (lub granulowany czosnek)
  • czerwona papryka sypka
  • olej

Sposób wykonania:

  • wszystkie składniki według uznania wymieszać ze sobą.
  • Obmyte piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem i wkładamy do marynaty na ok.10-20 min.
  • Następnie rozgrzewamy patelnię, najlepiej teflonową, i kładziemy zamarynowane mięso. opiekamy z obydwu stron na złocisty kolor.

Mięso możemy podawać z ziemniakami, ryżem czy kaszą. Sałatkę dobieramy według uznania.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Kurczak w panierce czy bez?
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.