Poznaj ciekawy przepis na zupę jagodową
(fot. pixabay)
nt
Zupa, która podbije serce każdego. Lekka, smaczna, prosta i szybka w przygotowaniu będzie ciekawym urozmaiceniem codziennej diety.
Czas przygotowania: 3 godziny (z chłodzeniem) Porcja dla 4 osób
Składniki:
- 1 litr jagód
- 1 litr wody
- cukier (według upodobań)
- łyżka mąki ziemniaczanej
- kubek śmietany
Sposób przygotowania:
Połowę jagód rozgniatamy widelcem i wrzucamy widelcem, gotujemy przez 10 minut. Następnie słodzimy i zaprawiamy mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w paru łyżkach wody. Chwilę gotujemy i odstawiamy.
Potem wrzucamy drugą połowę - całe jagody studzimy i wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem dodajemy śmietanę i mieszamy, aby na fioletowej masie zrobić białe smugi
Smacznego!
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł