Ryba pieczona z rozmarynem i czosnkiem
(fot. calamity_hane/flickr.com)
apio / DEON.pl
Dziś przepis na rybę! Świetny! Doskonałe połączenie aromatycznego rozmarynu i czosnku każdej rybie nada niepowtarzalny smak. Zachęcamy do jedzenia ryb, wypróbujcie przepis. Smacznego!
- 4 filety dowolnej ryby (polecamy morskie!)
- 6 gałązek rozmarynu
- 3 łyżki oleju
- ząbek czosnku
- 1 cebula
- sól, pieprz
Ryby opłukać, wytrzeć, oprószyć solą i pieprzem. Wstawić na 30 minut do lodówki.
Rozmaryn opłukać. Z dwóch gałązek poobrywać igiełki. Czosnek obrać, drobno posiekać. Łyżkę oleju podgrzać, podsmażyć na nim czosnek, a następnie igiełki rozmarynu. Chwilę razem smażyć. Ziołową pastą wysmarować ryby.
Ryby skropić olejem, ułożyć na natłuszczonej blasze. Obłożyć gałązkami rozmarynu i pokrojoną w krążki cebulą. Piec 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180'C.
Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.
Skomentuj artykuł