Zupa cytrynowa

Zupa cytrynowa
(fot. ZORIN DENU / flickr.com)
slo

Czy kiedykolwiek jedliście zupę cytrynową? Oto bardzo prosty przepis - zaledwie kilka składników, banalnie prosta w wykonaniu i smakuje oryginalnie.

Składniki:

  • 2 porcje rosołowe z kury
  • włoszczyzna
  • 100 g ryżu
  • 2 jajka
  • sok z 1 dużej cytryny

Sposób przygotowania:

DEON.PL POLECA

  • Gotujemy rosół
  • Dobrze wypłukany ryż gotujemy w rosole do miękkości.
  • Oddzielamy białka od żółtek.
  • Białka ubijamy na sztywną pianę.
  • Ciągle ubijając, dodajemy żółtko i sok z cytryny oraz l/z szklanki wystudzonego rosołu.
  • Wlewamy całość do zupy i dobrze podgrzewamy, ale nie zagotowujemy. Podajemy gorącą.

     

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Zupa cytrynowa
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.