Idealny obiad na upał: delikatny omlet z miętą i pomidorami

Idealny obiad na upał: delikatny omlet z miętą i pomidorami
(fot. pixabay)
apio / DEON.pl

Puszysty, lekki i wyjątkowo smakowity. Omlet z pomidorami, miętą i pietruszką. Doskonały na wakacyjne upały.

Składniki na dwa omlety:

  • 4 jajka
  • 4 łyżki maki
  • 2 łyżki śmietany
  • po 1/2 pęczka natki i mięty
  • pomidor
  • łyżka masła
  • sól

Z białek i szczypty soli ubić pianę.

Żółtka roztrzepać ze śmietaną, połączyć z pianą.

Całość delikatnie wymieszać z mąką.

Natkę pietruszki i miętę opłukać, posiekać. Zioła połączyć z ciastem.

Pomidor sparzyć, obrać, pokroić w cienkie plastry.

Masło rozgrzać na patelni. Wyłożyć ciasto, na wierzchu położyć pomidory. Smażyć na wolnym ogniu ok. 5 min, odwrócić. Potem smażyć jeszcze 3 min.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Idealny obiad na upał: delikatny omlet z miętą i pomidorami
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.