Placuszki z cukinii z sałatą i sosem czosnkowym

Placuszki z cukinii z sałatą i sosem czosnkowym
(fot. sleepyneko/flickr.com)
apio / DEON.pl

Po ostatnim kalorycznym szaleństwie, proponujemy lżejszą kuchnię. Pyszne placuszki z cukinii z mnóstwem sałaty, pomidorami i ogórkami. Z dodatkiem aromatycznego sosu czosnkowego, przygotowanego na bazie jogurtu.

  • 2 cukinie
  • 1 spora cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa do smażenia

Sos:

  • 250 ml jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli

Cukinie i cebulę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Dodać jajka, mąkę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawić solą i pieprzem.

DEON.PL POLECA

Smażyć małe placuszki na złoty kolor.

Sos: jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą. Można dodać bazylię - posiekaną świeżą lub suszoną.

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Placuszki z cukinii z sałatą i sosem czosnkowym
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.