Spróbuj pysznych rogali na śniadanie

Spróbuj pysznych rogali na śniadanie
(fot. pixabay)
im

Dzisiaj prezentujemy przepis na drożdżowe rogale, które są fantastycznym dodatkiem do porannej kawy. Przepis prosty, szybki i (co najważniejsze) sprawdzony. Gorąco polecamy!

Składniki:

DEON.PL POLECA

  • 1 szklanka śmietany
  • 4 dag drożdży
  • 1 margaryna
  • 4 szklanki mąki
  • szczypta soli
  • 2 żółtka
  • nadzienie (marmolada, masło czekoladowe, itp.)

Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w śmietanie, wyrobić ciasto (z rozpuszczonych drożdży, śmietany, margaryny, soli i żółtek). Ciasto rozwałkować, pociąć na paski (wys. 10-15cm) a następnie na trójkąty. Na wyciętych trójkątach umieścić nadzienie, trójkąty zwinąć w rogale (zaczynając od podstawy).

Rogale piec przez 30 min (aż uzyskają złoty kolor) w rozgrzanym wcześniej piekarniku (180 stopni)

Upieczone rogale można udekorować (np. cukrem pudrem).

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Spróbuj pysznych rogali na śniadanie
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.