Sałatka kalafiorowa z koperkiem i kiełkami

Sałatka kalafiorowa z koperkiem i kiełkami
(fot. pixabay)
S. Anastazja / DEON.pl / apio

Kalafior najczęściej gości na naszych talerzach w towarzystwie tartej bułki, przesmażonej na maśle. Dziś kalafior w wydaniu sałatkowym! Sami spróbujcie!

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 3 średnie ogórki zielone
  • 1/2 papryki czerwonej (lub pomarańczowej)
  • 75 g kiełków z rzodkiewki
  • 2 pęczki koperku
  • 4-5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Kalafior ugotować, tak, by nie był za miękki. Ostudzić i podzielić na różyczki.Ogórki obrać i pokroić na cienkie plasterki. Paprykę pokroić w drobne paseczki. Kiełki umyć. Koperek drobno posiekać.

Oliwę, koperek i ogórki  wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na ok. 15 min., po czym dodać do pozostałych składników.

DEON.PL POLECA

Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać obficie koperkiem.

Smacznego!

Tworzymy DEON.pl dla Ciebie
Tu możesz nas wesprzeć.

Skomentuj artykuł

Sałatka kalafiorowa z koperkiem i kiełkami
Wystąpił problem podczas pobierania komentarzy.
Nikt jeszcze nie skomentował tego wpisu.