6 miesięcy temu
dailymail.co.uk/dm
Loretta Harmes przez 18 godzin dziennie jest podłączona do sondy, która dostarcza pokarm do jej organizmu. Ze względu na swoje schorzenie, prawdopodobniej już nigdy nie zje normalnego posiłku. Nie przeszkadza jej to jednak w realizowaniu wielkiej pasji - gotowania. Kobieta pracuje jako szefowa kuchni w jednej z restauracji w Londynie.
Loretta Harmes przez 18 godzin dziennie jest podłączona do sondy, która dostarcza pokarm do jej organizmu. Ze względu na swoje schorzenie, prawdopodobniej już nigdy nie zje normalnego posiłku. Nie przeszkadza jej to jednak w realizowaniu wielkiej pasji - gotowania. Kobieta pracuje jako szefowa kuchni w jednej z restauracji w Londynie.
3 lata temu
Co zrobić, żeby nadchodzące Boże Narodzenie naprawdę było lepsze? Wystarczy ominąć kilka świątecznych pułapek. Jakich?
Co zrobić, żeby nadchodzące Boże Narodzenie naprawdę było lepsze? Wystarczy ominąć kilka świątecznych pułapek. Jakich?
4 lata temu
Logo źródła: WAM s. Salomea Łowicka FDC
Jeśli nie masz pomysłu na wiosenny obiad, przedstawiamy prosty przepis na wyśmienity makaron.
Jeśli nie masz pomysłu na wiosenny obiad, przedstawiamy prosty przepis na wyśmienity makaron.
5 lat temu
Logo źródła: WAM S. Anastazja Pustelnik FDC, Sławomir Rusin
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
5 lat temu
slo / s. Anastazja
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
5 lat temu
apio / DEON.pl
Łosoś jest jedną z najszlachetniejszych ryb słodkowodno-morskich. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania. Proponujemy sprawdzony przepis na soczystego i aromatycznego łososia z masłem ziołowo-czosnkowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia!
Łosoś jest jedną z najszlachetniejszych ryb słodkowodno-morskich. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania. Proponujemy sprawdzony przepis na soczystego i aromatycznego łososia z masłem ziołowo-czosnkowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia!
5 lat temu
Logo źródła: bonifratrzy Renata Mikołajek
Jak powinniśmy się odżywiać i co powinniśmy wyeliminować z naszych nawyków żywieniowych, aby podnieść jakość naszego życia? Co jeść, by zachować zdrowie, młodość i świetną sylwetkę?
Jak powinniśmy się odżywiać i co powinniśmy wyeliminować z naszych nawyków żywieniowych, aby podnieść jakość naszego życia? Co jeść, by zachować zdrowie, młodość i świetną sylwetkę?
5 lat temu
Joanna Winiecka-Nowak
Zimowy ogórek, papryka to doskonały pokarm dla osób chcących wprowadzić do diety środki grzybobójcze, nawozy i substancje pobudzające wzrost roślin. Co zatem jeść? To proste!
Zimowy ogórek, papryka to doskonały pokarm dla osób chcących wprowadzić do diety środki grzybobójcze, nawozy i substancje pobudzające wzrost roślin. Co zatem jeść? To proste!
8 lat temu
PAP / mm
Znamy już zwycięzców Kulinarnego Pucharu Polski - najbardziej prestiżowej imprezy kulinarnej w kraju.
Znamy już zwycięzców Kulinarnego Pucharu Polski - najbardziej prestiżowej imprezy kulinarnej w kraju.
8 lat temu
apio / DEON.pl
Efektowne i smakowite danie, którego przygotowanie nawet niewprawnym kucharzom nie sprawi trudności. Polecamy!
Efektowne i smakowite danie, którego przygotowanie nawet niewprawnym kucharzom nie sprawi trudności. Polecamy!
8 lat temu
drr
Może niezdrowe, może oklepane, ale jakie dobre. Sezon jest, długi weekend przed nami. Czas rozpalać ogień i piec, piec, piec na ruszcie. Podajemy 9 sprawdzonych przepisów na dania z grilla oraz 3 proste sposoby na przystawkę.
Może niezdrowe, może oklepane, ale jakie dobre. Sezon jest, długi weekend przed nami. Czas rozpalać ogień i piec, piec, piec na ruszcie. Podajemy 9 sprawdzonych przepisów na dania z grilla oraz 3 proste sposoby na przystawkę.
9 lat temu
"Biesiady kulinarne" / Wydawnictwo WAM
Niezbędny i przepyszny dodatek do gotowanych i pieczonych mięs. Polska specjalność w najlepszym wydaniu.
Niezbędny i przepyszny dodatek do gotowanych i pieczonych mięs. Polska specjalność w najlepszym wydaniu.
9 lat temu
PAP / drr
Na oficjalnej liście tradycyjnych produktów spożywczych województwa łódzkiego znajduje się ponad 60 pozycji. Są wśród nich m.in.: radomszczańska zalewajka, piernik z marchwi, piernikowa chata znad rzeki Mrogi i doskonale wszystkim znany chrzan.
Na oficjalnej liście tradycyjnych produktów spożywczych województwa łódzkiego znajduje się ponad 60 pozycji. Są wśród nich m.in.: radomszczańska zalewajka, piernik z marchwi, piernikowa chata znad rzeki Mrogi i doskonale wszystkim znany chrzan.
10 lat temu
Logo źródła: Nowy Dziennik Ewa Śródka / slo
Potrawy gotowane w jednym garnku darzę szczególną sympatią. Może dlatego, że łatwo się robią i nie trzeba potem za dużo zmywać; także dlatego, że składniki muszą być naprawdę smaczne i dobrze dobrane, aby wyśmienicie smakowały w postaci ciepłej mieszanki.
Potrawy gotowane w jednym garnku darzę szczególną sympatią. Może dlatego, że łatwo się robią i nie trzeba potem za dużo zmywać; także dlatego, że składniki muszą być naprawdę smaczne i dobrze dobrane, aby wyśmienicie smakowały w postaci ciepłej mieszanki.
10 lat temu
Logo źródła: Nowy Dziennik Alfa Omega / slo
Jak rozpoznać troglodytę? Po tym, jak posługuje się nożem i widelcem. Wprawdzie ten europejski przesąd dawno temu zakwestionowali Amerykanie, preferujący jedzenie rękami, ale zwolennikom tradycyjnej kindersztuby przyszła teraz z odsieczą antropologia, w osobie wybitnego prymatologa i biologa z Harvardu Richarda Wranghama.
Jak rozpoznać troglodytę? Po tym, jak posługuje się nożem i widelcem. Wprawdzie ten europejski przesąd dawno temu zakwestionowali Amerykanie, preferujący jedzenie rękami, ale zwolennikom tradycyjnej kindersztuby przyszła teraz z odsieczą antropologia, w osobie wybitnego prymatologa i biologa z Harvardu Richarda Wranghama.
10 lat temu
PAP - Nauka w Polsce / slo
Podczas gotowania zachodzi wiele zjawisk chemicznych, dlatego uświadomienie sobie, jakie właściwości posiadają niektóre produkty, pomoże niewprawionemu kucharzowi uniknąć kulinarnych wpadek.
Podczas gotowania zachodzi wiele zjawisk chemicznych, dlatego uświadomienie sobie, jakie właściwości posiadają niektóre produkty, pomoże niewprawionemu kucharzowi uniknąć kulinarnych wpadek.
11 lat temu
Logo źródła: Dziennik Polski Ewa Piłat / "Dziennik Polski" / apio
Kuchnia domu rodzinnego pozostaje ideałem, a jej królowa niedoścignionym autorytetem i ekspertem.
Kuchnia domu rodzinnego pozostaje ideałem, a jej królowa niedoścignionym autorytetem i ekspertem.