Damian A. Muskus / Facebook.com / tk
Bp Damian Muskus zdążył już zasłynąć ze swoich niecodziennych pomysłów na pomaganie najbardziej potrzebującym. Niedawno umieścił na Facebooku film, na którym widać jak wykonuje prace na dachu. Tym razem krakowski hierarcha zabrał się za gotowanie i opublikował zdjęcie przedstawiające go w fartuchu i z chochlą w dłoni.
Bp Damian Muskus zdążył już zasłynąć ze swoich niecodziennych pomysłów na pomaganie najbardziej potrzebującym. Niedawno umieścił na Facebooku film, na którym widać jak wykonuje prace na dachu. Tym razem krakowski hierarcha zabrał się za gotowanie i opublikował zdjęcie przedstawiające go w fartuchu i z chochlą w dłoni.
kultura.onet.pl
Była popularną pisarką kulinarną, a jej blogowy projekt stał się inspiracją do powstania filmowego hitu "Julie i Julia". Jak poinformował mąż pisarki, Julie Powell zmarła w wieku 49 lat na skutek zatrzymania akcji serca.
Była popularną pisarką kulinarną, a jej blogowy projekt stał się inspiracją do powstania filmowego hitu "Julie i Julia". Jak poinformował mąż pisarki, Julie Powell zmarła w wieku 49 lat na skutek zatrzymania akcji serca.
YouTube.com / tk
- W samym seminarium gotuję już 36 lat. To jest bardzo duży okres czasu i duża liczba osób do wyżywienia. Gotowałam 15 lat w Trzebini, 8 lat w Krakowie i 36 w Bagnie. Sama nie wiem skąd mam tyle siły. Pan Bóg to wszystko prowadzi – mówi s. Aniela Garecka ze zgromadzenia Sióstr Salwatorianek.
- W samym seminarium gotuję już 36 lat. To jest bardzo duży okres czasu i duża liczba osób do wyżywienia. Gotowałam 15 lat w Trzebini, 8 lat w Krakowie i 36 w Bagnie. Sama nie wiem skąd mam tyle siły. Pan Bóg to wszystko prowadzi – mówi s. Aniela Garecka ze zgromadzenia Sióstr Salwatorianek.
dailymail.co.uk/dm
Loretta Harmes przez 18 godzin dziennie jest podłączona do sondy, która dostarcza pokarm do jej organizmu. Ze względu na swoje schorzenie, prawdopodobniej już nigdy nie zje normalnego posiłku. Nie przeszkadza jej to jednak w realizowaniu wielkiej pasji - gotowania. Kobieta pracuje jako szefowa kuchni w jednej z restauracji w Londynie.
Loretta Harmes przez 18 godzin dziennie jest podłączona do sondy, która dostarcza pokarm do jej organizmu. Ze względu na swoje schorzenie, prawdopodobniej już nigdy nie zje normalnego posiłku. Nie przeszkadza jej to jednak w realizowaniu wielkiej pasji - gotowania. Kobieta pracuje jako szefowa kuchni w jednej z restauracji w Londynie.
Co zrobić, żeby nadchodzące Boże Narodzenie naprawdę było lepsze? Wystarczy ominąć kilka świątecznych pułapek. Jakich?
Co zrobić, żeby nadchodzące Boże Narodzenie naprawdę było lepsze? Wystarczy ominąć kilka świątecznych pułapek. Jakich?
Logo źródła: WAM s. Salomea Łowicka FDC
Jeśli nie masz pomysłu na wiosenny obiad, przedstawiamy prosty przepis na wyśmienity makaron.
Jeśli nie masz pomysłu na wiosenny obiad, przedstawiamy prosty przepis na wyśmienity makaron.
Logo źródła: WAM S. Anastazja Pustelnik FDC, Sławomir Rusin
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
Siostra Anastazja sprzedała ponad 3 000 000 książek. O tym wie każdy. Tym razem po raz pierwszy w osobistej rozmowie mówi o swoim życiu i o tym, co jest źródłem jej sukcesu.
slo / s. Anastazja
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
Sztuki kulinarnej uczymy się jedząc i eksperymentując, samo posiadanie książki nie wystarczy aby zostać mistrzem kuchni. Potrzebna jest długoletnia praktyka i talent. Siostra Anastazja zdradza nam kilka praktycznych rad dotyczących przyrządzania potraw.
apio / DEON.pl
Łosoś jest jedną z najszlachetniejszych ryb słodkowodno-morskich. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania. Proponujemy sprawdzony przepis na soczystego i aromatycznego łososia z masłem ziołowo-czosnkowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia!
Łosoś jest jedną z najszlachetniejszych ryb słodkowodno-morskich. Idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania. Proponujemy sprawdzony przepis na soczystego i aromatycznego łososia z masłem ziołowo-czosnkowym. Prawdziwa uczta dla podniebienia!
Logo źródła: bonifratrzy Renata Mikołajek
Jak powinniśmy się odżywiać i co powinniśmy wyeliminować z naszych nawyków żywieniowych, aby podnieść jakość naszego życia? Co jeść, by zachować zdrowie, młodość i świetną sylwetkę?
Jak powinniśmy się odżywiać i co powinniśmy wyeliminować z naszych nawyków żywieniowych, aby podnieść jakość naszego życia? Co jeść, by zachować zdrowie, młodość i świetną sylwetkę?
Joanna Winiecka-Nowak
Zimowy ogórek, papryka to doskonały pokarm dla osób chcących wprowadzić do diety środki grzybobójcze, nawozy i substancje pobudzające wzrost roślin. Co zatem jeść? To proste!
Zimowy ogórek, papryka to doskonały pokarm dla osób chcących wprowadzić do diety środki grzybobójcze, nawozy i substancje pobudzające wzrost roślin. Co zatem jeść? To proste!
PAP / mm
Znamy już zwycięzców Kulinarnego Pucharu Polski - najbardziej prestiżowej imprezy kulinarnej w kraju.
Znamy już zwycięzców Kulinarnego Pucharu Polski - najbardziej prestiżowej imprezy kulinarnej w kraju.
apio / DEON.pl
Efektowne i smakowite danie, którego przygotowanie nawet niewprawnym kucharzom nie sprawi trudności. Polecamy!
Efektowne i smakowite danie, którego przygotowanie nawet niewprawnym kucharzom nie sprawi trudności. Polecamy!
drr
Może niezdrowe, może oklepane, ale jakie dobre. Sezon jest, długi weekend przed nami. Czas rozpalać ogień i piec, piec, piec na ruszcie. Podajemy 9 sprawdzonych przepisów na dania z grilla oraz 3 proste sposoby na przystawkę.
Może niezdrowe, może oklepane, ale jakie dobre. Sezon jest, długi weekend przed nami. Czas rozpalać ogień i piec, piec, piec na ruszcie. Podajemy 9 sprawdzonych przepisów na dania z grilla oraz 3 proste sposoby na przystawkę.
"Biesiady kulinarne" / Wydawnictwo WAM
Niezbędny i przepyszny dodatek do gotowanych i pieczonych mięs. Polska specjalność w najlepszym wydaniu.
Niezbędny i przepyszny dodatek do gotowanych i pieczonych mięs. Polska specjalność w najlepszym wydaniu.
PAP / drr
Na oficjalnej liście tradycyjnych produktów spożywczych województwa łódzkiego znajduje się ponad 60 pozycji. Są wśród nich m.in.: radomszczańska zalewajka, piernik z marchwi, piernikowa chata znad rzeki Mrogi i doskonale wszystkim znany chrzan.
Na oficjalnej liście tradycyjnych produktów spożywczych województwa łódzkiego znajduje się ponad 60 pozycji. Są wśród nich m.in.: radomszczańska zalewajka, piernik z marchwi, piernikowa chata znad rzeki Mrogi i doskonale wszystkim znany chrzan.
Logo źródła: Nowy Dziennik Ewa Śródka / slo
Potrawy gotowane w jednym garnku darzę szczególną sympatią. Może dlatego, że łatwo się robią i nie trzeba potem za dużo zmywać; także dlatego, że składniki muszą być naprawdę smaczne i dobrze dobrane, aby wyśmienicie smakowały w postaci ciepłej mieszanki.
Potrawy gotowane w jednym garnku darzę szczególną sympatią. Może dlatego, że łatwo się robią i nie trzeba potem za dużo zmywać; także dlatego, że składniki muszą być naprawdę smaczne i dobrze dobrane, aby wyśmienicie smakowały w postaci ciepłej mieszanki.
Logo źródła: Nowy Dziennik Alfa Omega / slo
Jak rozpoznać troglodytę? Po tym, jak posługuje się nożem i widelcem. Wprawdzie ten europejski przesąd dawno temu zakwestionowali Amerykanie, preferujący jedzenie rękami, ale zwolennikom tradycyjnej kindersztuby przyszła teraz z odsieczą antropologia, w osobie wybitnego prymatologa i biologa z Harvardu Richarda Wranghama.
Jak rozpoznać troglodytę? Po tym, jak posługuje się nożem i widelcem. Wprawdzie ten europejski przesąd dawno temu zakwestionowali Amerykanie, preferujący jedzenie rękami, ale zwolennikom tradycyjnej kindersztuby przyszła teraz z odsieczą antropologia, w osobie wybitnego prymatologa i biologa z Harvardu Richarda Wranghama.
PAP - Nauka w Polsce / slo
Podczas gotowania zachodzi wiele zjawisk chemicznych, dlatego uświadomienie sobie, jakie właściwości posiadają niektóre produkty, pomoże niewprawionemu kucharzowi uniknąć kulinarnych wpadek.
Podczas gotowania zachodzi wiele zjawisk chemicznych, dlatego uświadomienie sobie, jakie właściwości posiadają niektóre produkty, pomoże niewprawionemu kucharzowi uniknąć kulinarnych wpadek.
Logo źródła: Dziennik Polski Ewa Piłat / "Dziennik Polski" / apio
Kuchnia domu rodzinnego pozostaje ideałem, a jej królowa niedoścignionym autorytetem i ekspertem.
Kuchnia domu rodzinnego pozostaje ideałem, a jej królowa niedoścignionym autorytetem i ekspertem.