nt
Jeżeli znudziła Ci się stara zupa pomidorowa, mamy dla Ciebie przepis, który odświeży to popularne danie. Twoja rodzina i znajomi oszaleją na jej punkcie!
Jeżeli znudziła Ci się stara zupa pomidorowa, mamy dla Ciebie przepis, który odświeży to popularne danie. Twoja rodzina i znajomi oszaleją na jej punkcie!
Makaron z suszonymi pomidorami to idealny pomysł na letni obiad albo kolację. Sprawdzony przepis proponuje niezastąpiona siostra Anastazja.
Makaron z suszonymi pomidorami to idealny pomysł na letni obiad albo kolację. Sprawdzony przepis proponuje niezastąpiona siostra Anastazja.
apio / DEON.pl
Na wielkanocne śniadanie proponujemy kilka rodzajów jaj faszerowanych. Pyszne i kolorowe, będą przysmakiem i ozdobą świątecznego stołu.
Na wielkanocne śniadanie proponujemy kilka rodzajów jaj faszerowanych. Pyszne i kolorowe, będą przysmakiem i ozdobą świątecznego stołu.
kz
Prosty przepis na pastę z jajek i suszonych pomidorów
Prosty przepis na pastę z jajek i suszonych pomidorów
Logo źródła: WAM s. Anastazja / "Przepisy siostry Anastazji. 100 nowych ciast"
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
Siostra Anastazja /br
Prosta w przygotowaniu, ale niezwykle pachnąca wspomnieniami owocowego sadu. Doskonała na wspólne chwile przyjemności - babka według babcinego przepisu. Siostra Anastazja poleca.
Prosta w przygotowaniu, ale niezwykle pachnąca wspomnieniami owocowego sadu. Doskonała na wspólne chwile przyjemności - babka według babcinego przepisu. Siostra Anastazja poleca.
S. Anastazja / DEON.pl
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
apio / DEON.pl
Na świąteczny czas przygotowaliśmy dal Was pyszną niespodziankę. Wyjątkowy prezent od Siostry Anastazji dla użytkowników DEON.pl - 16 przepisów na wyśmienite, świąteczne ciasta.
Na świąteczny czas przygotowaliśmy dal Was pyszną niespodziankę. Wyjątkowy prezent od Siostry Anastazji dla użytkowników DEON.pl - 16 przepisów na wyśmienite, świąteczne ciasta.
mag.s
Jeśli masz już dość nudnych sałatek z warzywami, to najwyższy czas spróbować czegoś nowego. Ta sałatka jest stworzona dla Ciebie. Do jej przygotowania nie użyjesz przypraw!
Jeśli masz już dość nudnych sałatek z warzywami, to najwyższy czas spróbować czegoś nowego. Ta sałatka jest stworzona dla Ciebie. Do jej przygotowania nie użyjesz przypraw!
103 ciasta siostry Anastazji / Wydawnictwo WAM
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
apio / DEON.pl
Chrupiące placki ziemniaczane z ostrym mięsno-paprykowym gulaszem. Pożywne i rozgrzewające. Genialne na obiad, kolację czy spotkanie w towarzyskim gronie. Polecamy!
Chrupiące placki ziemniaczane z ostrym mięsno-paprykowym gulaszem. Pożywne i rozgrzewające. Genialne na obiad, kolację czy spotkanie w towarzyskim gronie. Polecamy!
Joanna Winiecka-Nowak
Na straganie w dzień targowy coraz krótsze są rozmowy. Skończył się już sezon owocowy, pożegnaliśmy też większość warzyw letnich. Kupujmy rozsądnie, a okaże się, że kuchnia jesienna nadal jest bogata!
Na straganie w dzień targowy coraz krótsze są rozmowy. Skończył się już sezon owocowy, pożegnaliśmy też większość warzyw letnich. Kupujmy rozsądnie, a okaże się, że kuchnia jesienna nadal jest bogata!
nt
Pyszne, lekkie danie, które znakomicie nadaje się na popołudniowy posiłek. Będzie miłym zaskoczeniem zarówno dla wielbicieli kuchni włoskiej jak i dla tych, którzy uwielbiają pomidory w swoich potrawach.
Pyszne, lekkie danie, które znakomicie nadaje się na popołudniowy posiłek. Będzie miłym zaskoczeniem zarówno dla wielbicieli kuchni włoskiej jak i dla tych, którzy uwielbiają pomidory w swoich potrawach.
Magda_Cieszynska
Knedle to proste w przygotowaniu kulki mączne, które wciąż cieszą się popularnością na polskich stołach. Warto zatem przypomnieć sobie przepis na to pyszne danie.
Knedle to proste w przygotowaniu kulki mączne, które wciąż cieszą się popularnością na polskich stołach. Warto zatem przypomnieć sobie przepis na to pyszne danie.
s. Anastazja / slo
Wyśmienita konfitura z wiśni nadaje się jako dodatek do pieczywa, kremów, deserów, ciasta, herbaty, koktajli owocowych. Siostra Anastazja poleca!
Wyśmienita konfitura z wiśni nadaje się jako dodatek do pieczywa, kremów, deserów, ciasta, herbaty, koktajli owocowych. Siostra Anastazja poleca!
s. Anastazja / slo
Czas na przetwory. Siostra Anastazja poleca pasteryzowany szpinak z czosnkiem. Można go podawać jako samodzielną przekąskę, dodatek do mięsa, ryb, zapiekanek, pierogów, naleśników, makaronu, kaszy.
Czas na przetwory. Siostra Anastazja poleca pasteryzowany szpinak z czosnkiem. Można go podawać jako samodzielną przekąskę, dodatek do mięsa, ryb, zapiekanek, pierogów, naleśników, makaronu, kaszy.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
bg
Pyszne, słodkie i łatwe w wykonaniu - oto przepis na wyśmienite muffinki marmurkowe!
Pyszne, słodkie i łatwe w wykonaniu - oto przepis na wyśmienite muffinki marmurkowe!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dużą popularnością cieszył się w naszej kuchni przepis Siostry Anastazji na borowiki marynowane. Poprosiliśmy zatem o jeszcze. Dla wszystkich smakoszy grzybków marynowanych Siostra poleca podgrzybki marynowane z marchewką.
Dużą popularnością cieszył się w naszej kuchni przepis Siostry Anastazji na borowiki marynowane. Poprosiliśmy zatem o jeszcze. Dla wszystkich smakoszy grzybków marynowanych Siostra poleca podgrzybki marynowane z marchewką.
s. Anastazja Pustelnik FDC / slo
Przepisy na przetwory - napisane prostym, współczesnym językiem, są użyteczne i smakowite, więcej - pozwalają na rozkoszowanie się dziełem własnych rąk, przetworami, które w słoikach i słojach będą czekały na zimę... ale jak fachowo "zabrać się" za przetwory? Siostra Anastazja radzi!
Przepisy na przetwory - napisane prostym, współczesnym językiem, są użyteczne i smakowite, więcej - pozwalają na rozkoszowanie się dziełem własnych rąk, przetworami, które w słoikach i słojach będą czekały na zimę... ale jak fachowo "zabrać się" za przetwory? Siostra Anastazja radzi!