nt
Jeżeli znudziła Ci się stara zupa pomidorowa, mamy dla Ciebie przepis, który odświeży to popularne danie. Twoja rodzina i znajomi oszaleją na jej punkcie!
Makaron z suszonymi pomidorami to idealny pomysł na letni obiad albo kolację. Sprawdzony przepis proponuje niezastąpiona siostra Anastazja.
apio / DEON.pl
Na wielkanocne śniadanie proponujemy kilka rodzajów jaj faszerowanych. Pyszne i kolorowe, będą przysmakiem i ozdobą świątecznego stołu.
kz
Prosty przepis na pastę z jajek i suszonych pomidorów
Tradycji musi stać się zadość. Oto przepis na najlepsze na świecie pączki i faworki. Wszystko zgodne z wielowiekową tradycją i sprawdzone przez pierwszą kucharkę Rzeczpospolitej - siostrę Anastazję. W Tłusty Czwartek kalorii nie liczymy, bo i po co.
Siostra Anastazja /br
Prosta w przygotowaniu, ale niezwykle pachnąca wspomnieniami owocowego sadu. Doskonała na wspólne chwile przyjemności - babka według babcinego przepisu. Siostra Anastazja poleca.
S. Anastazja / DEON.pl
Wszystkim, którzy uwielbiają słodkości, polecamy wyśmienitą "Karpatkę" Siostry Anastazji.
apio / DEON.pl
Na świąteczny czas przygotowaliśmy dal Was pyszną niespodziankę. Wyjątkowy prezent od Siostry Anastazji dla użytkowników DEON.pl - 16 przepisów na wyśmienite, świąteczne ciasta.
mag.s
Jeśli masz już dość nudnych sałatek z warzywami, to najwyższy czas spróbować czegoś nowego. Ta sałatka jest stworzona dla Ciebie. Do jej przygotowania nie użyjesz przypraw!
103 ciasta siostry Anastazji / Wydawnictwo WAM
Słodkością kojarzoną z Warszawą jest wuzetka. Kwadratowe ciastko zbudowane z warstw kakaowego biszkoptu, dżemu, bitej śmietany z polewą czekoladową. Jego nazwa wiązana jest z budowaną pod koniec lat 40. warszawską trasą W-Z. Według innej teorii nazwa ciastka pochodzi od skrótowca "WZK", którego rozwinięcie to "wypiek z kremem". My tych dylematów nie zamierzamy rozwiązywać, my mamy przepis siostry Anastazji.
apio / DEON.pl
Chrupiące placki ziemniaczane z ostrym mięsno-paprykowym gulaszem. Pożywne i rozgrzewające. Genialne na obiad, kolację czy spotkanie w towarzyskim gronie. Polecamy!
Joanna Winiecka-Nowak
Na straganie w dzień targowy coraz krótsze są rozmowy. Skończył się już sezon owocowy, pożegnaliśmy też większość warzyw letnich. Kupujmy rozsądnie, a okaże się, że kuchnia jesienna nadal jest bogata!
nt
Pyszne, lekkie danie, które znakomicie nadaje się na popołudniowy posiłek. Będzie miłym zaskoczeniem zarówno dla wielbicieli kuchni włoskiej jak i dla tych, którzy uwielbiają pomidory w swoich potrawach.
Magda_Cieszynska
Knedle to proste w przygotowaniu kulki mączne, które wciąż cieszą się popularnością na polskich stołach. Warto zatem przypomnieć sobie przepis na to pyszne danie.
s. Anastazja / slo
Wyśmienita konfitura z wiśni nadaje się jako dodatek do pieczywa, kremów, deserów, ciasta, herbaty, koktajli owocowych. Siostra Anastazja poleca!
s. Anastazja / slo
Czas na przetwory. Siostra Anastazja poleca pasteryzowany szpinak z czosnkiem. Można go podawać jako samodzielną przekąskę, dodatek do mięsa, ryb, zapiekanek, pierogów, naleśników, makaronu, kaszy.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Lato obsypuje nas już swoimi darami, rozpoczyna się sezon na przetwory. Zanim przystąpimy do ich przygotowywania, skorzystajmy z kilku rad Siostry Anastazji, która dzieli się z nami swoją kulinarną wiedzą - a prawdziwa to skarbnica - i podpowiada, o czym powinniśmy pamiętać, na co zwrócić uwagę przy wyborze produktów na przetwory, jak je przygotować, jak pasteryzować, jak przechowywać, itd...
bg
Pyszne, słodkie i łatwe w wykonaniu - oto przepis na wyśmienite muffinki marmurkowe!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dużą popularnością cieszył się w naszej kuchni przepis Siostry Anastazji na borowiki marynowane. Poprosiliśmy zatem o jeszcze. Dla wszystkich smakoszy grzybków marynowanych Siostra poleca podgrzybki marynowane z marchewką.
s. Anastazja Pustelnik FDC / slo
Przepisy na przetwory - napisane prostym, współczesnym językiem, są użyteczne i smakowite, więcej - pozwalają na rozkoszowanie się dziełem własnych rąk, przetworami, które w słoikach i słojach będą czekały na zimę... ale jak fachowo "zabrać się" za przetwory? Siostra Anastazja radzi!
{{ article.description }}