Matka Boska Piekoszowska
slo / s. Anastazja
Przyrządzenie biszkoptu nie jest skomplikowane. Podczas jego przygotowania należy pamiętać o kilku zasadach: cukier musi się dobrze rozpuścić w cieście, a jajka powinny być jak najświeższe, ponieważ tylko z takich można uzyskać puszystą i sztywną pianę.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Któż z nas nie przepada za domowymi pierogami. I wbrew pozorom nie są one tak trudne do przygotowania. Warto się o tym przekonać, bo, spójrzmy prawdzie w oczy, żadne kupne pierogi nie dorównają w smaku tym domowym. Polecamy sprawdzony przepis Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Maliny... kuszą wyglądem, smakiem, zapachem. Ale przede wszystkim są cenne ze względu na ich dobroczynne właściwości: wspomagają leczenie przeziębień, dzięki zawartości kwasu elagowego, który ma właściwości antybakteryjne, działają również uspokajająco, przeciwbólowo i obniżają ciśnienie krwi.
S. Anastazja / DEON.pl
Siostra Anastazja wie, co dobre. Dziś polecamy pyszny, domowy pasztet pieczony według jej przepisu. Doskonały do codziennych kanapek i na wielkie przyjęcie. Pychota!
Plenerownia
Gdzie na terenie klasztoru można zobaczyć to przedstawienie?
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dziś polecamy wyśmienity sernik czarno-biały Siostry Anastazji.
Radisson Blu / DEON.pl
Smażone wątróbki drobiowe na tarcie z zielonych jabłek - poleca Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu.
Radisson Blu / DEON.pl
Rillettes z łososia z piklowanymi ogórkami - poleca Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Na weekendowe łasuchowanie polecamy wspaniałą Brazyliankę wg przepisu Siostry Anastazji.
Radisson Blu / DEON.pl
Jagnięcina na dwa sposoby z puree z marchewki - poleca Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu
apio / DEON.pl
Doskonałe danie na weekendowy obiad. Soczysta pieczeń z szynki z aromatycznym czosnkowym sosem, w otoczeniu pieczonych ziemniaczków i cebuli. Polecamy!
apio / DEON.pl
Doskonały dorsz, zapieczony pod kołderką z mozzarelli, aromatycznej bazylii i pomidorków koktajlowych. Przepyszne danie.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Delikatny biszkopt i puszysta, kokosowa masa - czysta przyjemność!
apio / DEON.pl
Jeśli macie ochotę na coś wyjątkowego, ciekawe, pomysłowe danie, którym zaskoczycie swoich bliskich - polecamy doskonałą roladę z indyka z rukolą i boczkiem. Podana na świeżych liściach rukoli, z pieczonymi ziemniaczkami ucieszy i podniebienie i oko.
apio / DEON.pl
Czy przypuszczaliście, że przyrządzenie domowego sosu napoli nie trwa dłużej niż tego z torebki? A różnica zasadnicza. Spróbujcie, warto. A spaghetti z doskonałym sosem pomidorowym, parmezanem i bazylią... nie do przecenienia!
apio / DEON.pl
Ciecierzyca, zwana także włoskim grochem daje duże pole do popisu kulinarnej wyobraźni. Jest doskonałą podstawą sałatek. Podsuwamy Wam pomysł na jedną z nich - sałatkę z ciecierzycy, papryki, czerwonej cebuli, z dodatkiem świeżej kolendry i wspaniałego winno-słodkiego sosu.
apio / DEON.pl
Dziś pomysł na pysznie przygotowaną rybę. Podana z warzywami i pieczywem czosnkowym będzie świetnym daniem na obiad czy kolację. Polecamy!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Grzyby marynowane to przysmak nie lada. Każdy grzybiarz ma swój ulubiony smak grzyba marynowanego. Decydują o nim (pomijając gatunek grzyba) trzy elementy: sposób obgotowania grzybków, zalewa a szczególnie stosunek: ocet/woda i przyprawy. My wybraliśmy przepis Siostry Anastazji.
PAP / drr
Najdroższa handlowa ulica w Polsce to Nowy Świat w Warszawie. Z rocznym czynszem w wysokości 1.020 euro za jeden metr kwadratowy sklepu zajęła 41. miejsce w rankingu 63 najdroższych ulic handlowych na świecie - podaje firma doradcza Cushman&Wakefield.
{{ article.description }}