S. Anastazja / DEON.pl / apio
Klasyk świąteczny według przepisu siostry Anastazji - makowiec zawijany. Najsmaczniejszy z makowców, w środku wilgotny i pełen bakalii. Doskonały na świąteczny stół!
Klasyk świąteczny według przepisu siostry Anastazji - makowiec zawijany. Najsmaczniejszy z makowców, w środku wilgotny i pełen bakalii. Doskonały na świąteczny stół!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wszystkim, którzy przygotowywać będą świąteczne słodkości polecamy wyśmienite ciasto bakaliowo-kolorowe Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy przygotowywać będą świąteczne słodkości polecamy wyśmienite ciasto bakaliowo-kolorowe Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wszystkim, którzy przygotowywać będą świąteczne słodkości polecamy wyśmienity makowiec na kruchym cieście z kokosem Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy przygotowywać będą świąteczne słodkości polecamy wyśmienity makowiec na kruchym cieście z kokosem Siostry Anastazji.
s. Anastazja / DEON.pl
Wszystkim, którzy przygotowywać będą jakieś słodkości polecamy wyśmienity Piernik "Gargamel" Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy przygotowywać będą jakieś słodkości polecamy wyśmienity Piernik "Gargamel" Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dziś "Słodka Teściowa" siostry Anastazji, czyli jeszcze jeden powód, by się nie odchudzać.
Dziś "Słodka Teściowa" siostry Anastazji, czyli jeszcze jeden powód, by się nie odchudzać.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wszystkim, którzy przygotowywać będą świąteczne słodkości polecamy wyśmienitą "Pychotkę" Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy przygotowywać będą świąteczne słodkości polecamy wyśmienitą "Pychotkę" Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wszystkim, którzy przygotowywać będą świąteczne słodkości polecamy wyśmienite ciasto czekoladowo-orzechowe Siostry Anastazji.
Wszystkim, którzy przygotowywać będą świąteczne słodkości polecamy wyśmienite ciasto czekoladowo-orzechowe Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Pyszna, aromatyczna, gęsta polewa czekoladowa ozdobi i doda smaku naszym ciastom.
Pyszna, aromatyczna, gęsta polewa czekoladowa ozdobi i doda smaku naszym ciastom.
apio / DEON.pl
Za oknami wciąż zima i mróz, proponujemy więc znów coś z serii kaloryczno-energetcznej. Jedna z najlepszych zup zimowych - fasolówka na żeberkach.
Za oknami wciąż zima i mróz, proponujemy więc znów coś z serii kaloryczno-energetcznej. Jedna z najlepszych zup zimowych - fasolówka na żeberkach.
Bożena Wałach / DEON.pl
Zaczęło się od ciast. Przeróżnych, bo nie brakuje jej inwencji. Jak donoszą krakowscy jezuici, jej specjalnością są serniki. A i ona sama przyznaje, że to jej mocny punkt. Tak też zaczęła się jej historia - od doprowadzonego do perfekcji przepisu na sernik.
Zaczęło się od ciast. Przeróżnych, bo nie brakuje jej inwencji. Jak donoszą krakowscy jezuici, jej specjalnością są serniki. A i ona sama przyznaje, że to jej mocny punkt. Tak też zaczęła się jej historia - od doprowadzonego do perfekcji przepisu na sernik.
DEON.p / apio
Pomidor codziennie towarzyszy nam w kuchni. Bywa składnikiem, dodatkiem ale też może występować w roli głównej. Dziś proponujemy pomidory nadziewane pyszną sałatką z tuńczykiem. Proste, a bardzo efektowne danie.
Pomidor codziennie towarzyszy nam w kuchni. Bywa składnikiem, dodatkiem ale też może występować w roli głównej. Dziś proponujemy pomidory nadziewane pyszną sałatką z tuńczykiem. Proste, a bardzo efektowne danie.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Zima za oknem, mróz, potrzebujemy sporo energii. Tak więc dzisiaj coś kalorycznie apetycznego. Karkówka. A dokładniej - pyszna rolada z karczku z nadzieniem kapuściano-grzybowym. Według przepisu siostry Anastazji.
Zima za oknem, mróz, potrzebujemy sporo energii. Tak więc dzisiaj coś kalorycznie apetycznego. Karkówka. A dokładniej - pyszna rolada z karczku z nadzieniem kapuściano-grzybowym. Według przepisu siostry Anastazji.
Plenerownia
W Kurzelowie w powiecie włoszczowskim znajduje się niezwykle ciekawy gotycki kościół.
W Kurzelowie w powiecie włoszczowskim znajduje się niezwykle ciekawy gotycki kościół.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Nie ma to jak pełna miska pysznej i zdrowej surówki. Zwłaszcza teraz, gdy potrzebujemy witamin. Korzystamy z przepisu nieocenionej Siostry Anastazji i polecamy surówkę z czarnej rzepy i kapusty pekińskiej.
Nie ma to jak pełna miska pysznej i zdrowej surówki. Zwłaszcza teraz, gdy potrzebujemy witamin. Korzystamy z przepisu nieocenionej Siostry Anastazji i polecamy surówkę z czarnej rzepy i kapusty pekińskiej.
<font color="#e61c1c">Artykuł sponsorowany</font>   &nbsp
W ostatnich latach wraz ze Świętami Bożego Narodzenia zalała nas fala zachodniej mody i obyczajów. Nietrudno oprzeć się wrażeniu, że reklama i rozgłos wokół świąt często przyćmiewa rzeczywiste ich znaczenie i na dalszy plan przesuwa głębsze ich przeżywanie.Posłuchaj kolejnej części słuchowiska w księgarnii Wydawnictwa WAM
W ostatnich latach wraz ze Świętami Bożego Narodzenia zalała nas fala zachodniej mody i obyczajów. Nietrudno oprzeć się wrażeniu, że reklama i rozgłos wokół świąt często przyćmiewa rzeczywiste ich znaczenie i na dalszy plan przesuwa głębsze ich przeżywanie.Posłuchaj kolejnej części słuchowiska w księgarnii Wydawnictwa WAM
apio / DEON.pl
Morszczuk to jedna z bardziej popularnych w naszej kuchni ryb morskich. Można przyrządzać go na wiele sposobów. Dziś proponujemy zapiec go w aromatycznej zalewie i podać posypanego świeżym koperkiem.
Morszczuk to jedna z bardziej popularnych w naszej kuchni ryb morskich. Można przyrządzać go na wiele sposobów. Dziś proponujemy zapiec go w aromatycznej zalewie i podać posypanego świeżym koperkiem.
apio / DEON.pl
Mięso z indyka, zwłaszcza pierś ma wyjątkowo niską zawartość tłuszczu, zaledwie 2%, a i te 2% to wartościowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Dlatego dobrze, by indyk częściej gościł w naszej kuchni, w miejsce np. tak popularnej wieprzowiny. Dziś polecamy soczysty filet z indyka, pieczony w folii.
Mięso z indyka, zwłaszcza pierś ma wyjątkowo niską zawartość tłuszczu, zaledwie 2%, a i te 2% to wartościowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Dlatego dobrze, by indyk częściej gościł w naszej kuchni, w miejsce np. tak popularnej wieprzowiny. Dziś polecamy soczysty filet z indyka, pieczony w folii.
apio / DEON.pl
Szybkie, przepyszne danie, które kusi świeżością i kolorami. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom makaronów i owoców morza.
Szybkie, przepyszne danie, które kusi świeżością i kolorami. Z pewnością zasmakuje wszystkim fanom makaronów i owoców morza.
Plenerownia
W Szydłowie, w kościele św. Władysława warto zwrócić uwagę na ołtarz główny w formie tryptyku, datowany na przełom XV i XVI wieku. W polu środkowym znajduje się w nim figura Madonny z Dzieciątkiem w towarzystwie św. Piotra i św. Pawła. Na skrzydłach namalowano sceny z życia obu świętych, górne kwatery pokazują: wręczenie kluczy św. Piotrowi oraz jego ukrzyżowanie, a dolne nawrócenie i ścięcie św. Pawła.
W Szydłowie, w kościele św. Władysława warto zwrócić uwagę na ołtarz główny w formie tryptyku, datowany na przełom XV i XVI wieku. W polu środkowym znajduje się w nim figura Madonny z Dzieciątkiem w towarzystwie św. Piotra i św. Pawła. Na skrzydłach namalowano sceny z życia obu świętych, górne kwatery pokazują: wręczenie kluczy św. Piotrowi oraz jego ukrzyżowanie, a dolne nawrócenie i ścięcie św. Pawła.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Dziś święto, czas rodzinnych spotkań przy wspólnym stole. Jeżeli szukacie pomysłu na ciekawe danie, polecamy roladę drobiową według przepisu Siostry Anastazji. Smacznego!
Dziś święto, czas rodzinnych spotkań przy wspólnym stole. Jeżeli szukacie pomysłu na ciekawe danie, polecamy roladę drobiową według przepisu Siostry Anastazji. Smacznego!