S. Anastazja / DEON.pl / apio
Mięso królika - podobnie jak inne mięsa białe (np. z indyka, kurczaka) - jest chudsze od mięs czerwonych (wołowina, cielęcina, wieprzowina). Ma za to więcej białka, i to bardzo dobrej jakości.Jest smaczne, soczyste, delikatne i lekkostrawne. Zawiera też więcej składników odżywczych - żelaza, wapnia, fosforu, miedzi, kobaltu, cynku, witamin z grupy B, a poza tym królik wyjątkowo rzadko alergizuje. Tak więc na dzisiejszy obiad polecamy duszonego królika wg przepisu Siostry Anastazji!
apio / DEON.pl
Po ostatnim kalorycznym szaleństwie, proponujemy lżejszą kuchnię. Pyszne placuszki z cukinii z mnóstwem sałaty, pomidorami i ogórkami. Z dodatkiem aromatycznego sosu czosnkowego, przygotowanego na bazie jogurtu.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Kaloryczne, ale jakie dobre! Od czasu do czasu można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa, ulegamy więc pokusie i polecamy Wam przepis z repertuaru Siostry Anastazji.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Wszystkim, którzy lubią połasuchować co nieco a i pobawić się w kuchni polecamy przepis na doskonały sernik wg przepisu Siostry Anastazji. Genialny!
apio / DEON.pl
Kasza kuskus daje nam mnóstwo możliwości łączenia jej z najprzeróżniejszymi dodatkami. Możemy podawać ją na ciepło jako dodatek do mięsa czy ryb lub jako główne danie, albo na zimno w postaci sałatek. My proponujemy dziś pyszne danie na ciepło z kaszą kuskus, kurczakiem, pieczarkami, papryką i kukurydzą.
apio / DEON.pl
Pyszne drobiowe roladki z nadzieniem z suszonych pomidorów, selera i pora to fantastyczne danie, którym sprawicie sporo przyjemności sobie i najbliższym.
apio / DEON.pl
Niezawodny sposób na doskonałego kurczaka. Mięciutkiego i soczystego w środku, pachnącego czosnkiem i ziołami. Polecamy!
Popularność "zakupów grupowych" w Polsce wynika w dużej mierze z tradycji targowania się. - Przez wiele lat żyliśmy w kulturze łapania okazji: jeżeli coś jest tańsze to kupujemy, bo potem tego nie będzie - powiedziała PAP dr Julita Koszur z SWPS.
apio / DEON.pl
Delikatne roladki drobiowe z doskonałym nadzieniem ze szpinaku i sera feta. Z pewnością przypadną Wam do gustu.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Co za kolor! Taka sałatka ucieszy nie tylko podniebienie ale i oko. Polecamy przepis na sałatkę z czerwonych buraczków wg Siostry Anastazji.
apio / DEON.pl
To wyśmienite, a wyjątkowo proste i szybkie do wykonania danie. Z pewnością wam zasmakuje.
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Na weekend podsuwamy pomysł na coś słodkiego. Placek serowo-orzechowo-kokosowy według przepisu Siostry Anastazji. Pychotka!
S. Anastazja / DEON.pl / apio
Makrela jest wyjątkowo smaczną rybą i do tego zdrową - zawiera kwasy omega 3. Proponujemy przepis na sałatkę z makreli, tylko nie przesadźcie z ilością, bo nieco kaloryczny.
apio / DEON.pl
Dziś przypominamy przepis na klasyczne zrazy wołowe - roladki z mięsa wołowego nadziewane boczkiem, ogórkiem kiszonym i cebulą. Najlepiej smakują z pyzami i kapustą czerwoną.
PAP / drr
Sukienki, dżinsy i koszule podczas letnich wyprzedaży można kupić nawet o 70 proc. taniej. Jak wynika z badań, obniżki mają większy wpływ na kobiety i to one częściej kupują rzeczy, których nie planowały.
apio / DEON.pl
Pyszny, aromatyczny, soczysty, mocno czosnkowy - schab pieczony w rękawie. Nie sposób mu się oprzeć...
apio / DEON.pl
Brownies - mocno czekoladowe, lekko wilgotne z dodatkiem sporej ilości orzechów włoskich... nie lada gratka dla prawdziwych wielbicieli czekolady.
Plenerownia
Miejscowość często nazywana jest „Sandomierską Częstochową”. Obok siebie znajdują się w niej dwa kościoły: stary z XII w. i nowy z XIX w.
apio / DEON.pl
Curry - intrygujący aromat i intensywna barwa. To jedna z najpopularniejszych przypraw egzotycznych. Jest mieszanką sproszkowanych kilku lub kilkunastu przypraw kuchennych, między innymi w jej skład wchodzą: kurkuma, kozieradka, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki, kmin rzymski, cynamon, imbir oraz sól. Pochodzi z Indii, gdzie jest uznawana za przyprawę narodową, przez wieki ulepszaną, a niektóre szczególnie wyrafinowane jej zestawy trzymane są w ścisłej tajemnicy. Curry, dzięki swemu wspaniałemu aromatowi i barwie szczególnie nadaje się do aromatyzowania ryżu, któremu użycza pięknej żółtej barwy. Doskonale komponuje się z drobiem czy rybami.
Plenerownia
W środę 15. 06. zakończyliśmy króciutki objazd „Sztuki na kółkach” po woj. świętokrzyskim. Tym razem w trasę zabraliśmy „Kuferek Mona Lisy”.
{{ article.description }}